Nyheter

FN forferdet over dom mot saudiarabisk kvinne

FN er opprørt over dommen på 34 års fengsel mot en saudiarabisk kvinne for å ha delt tweets som var kritiske til regimet.

– Vi er forferdet over dommen mot den saudiarabiske doktorgradsstudenten Salma al-Shehab i forbindelse med Twitter-meldinger og -delinger om politiske temaer og menneskerettighetssaker i Saudi-Arabia, sier Liz Throssell, talskvinne ved FNs menneskerettighetskontor.

FN-organet krever at Saudi-Arabia umiddelbart opphever dommen og løslater al-Shehab straks og uten betingelser.

– Hun skulle aldri vært arrestert og siktet, sier Throssell.

Den 34 år gamle tobarnsmoren al-Shehab, som studerte ved universitetet i Leeds i Storbritannia, ble arrestert mens hun var på ferie i Saudi-Arabia i januar i fjor.

I august i år ble hun dømt til 34 års fengsel og ytterligere 34 års reiseforbud for å ha søkt å «forstyrre den offentlige orden» i landet ved å videresende kritiske Twitter-meldinger.

Throssell sier den ekstremt lange dommen bidrar til å sette skrekk i sivilsamfunnet og kritikere av regimet. Hun kaller dommen nok et eksempel på hvordan regimet i Saudi-Arabia bruker lover mot terrorisme til å skremme forsvarere av menneskerettighetene.

Hun ber regimet ikke bare løslate al-Shehab, men alle menneskerettighetsaktivister som er dømt, inkludert kvinner som ble fengslet etter at de helt legitimt krevde reformer.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter