Nyheter

Ap under 20 prosents oppslutning på ny måling

Arbeiderpartiet faller under 20 prosent på NRK og Aftenpostens partibarometer for august. Høyre er landets klart største parti med 30 prosents oppslutning.

Det er Norstat som har utført målingen for NRK og Aftenposten. Der faller Arbeiderpartiet tilbake 2,4 prosentpoeng fra forrige måling i slutten av mai og ender på 19,4 prosents oppslutning blant de spurte.

I alt 960 personer er intervjuet i undersøkelsen, som har en feilmargin fra 1,4 til 3,6 prosentpoeng.

Solberg: – Inspirerende

Høyre på den andre siden, går fram hele 3,3 prosentpoeng i målingen. Erna Solbergs parti lander med det på 30 prosents tilslutning fra velgerne. En må helt tilbake til januar 2014 for å finne en bedre Norstat-måling for Høyre.

– Gode meningsmålinger er inspirerende for alle i partiet, spesielt for dem som skal jobbe mot kommunevalget neste år. De vil nok ta imot målingen med stor entusiasme, sier Høyre-leder Erna Solberg til NRK.

Regjeringspartner Senterpartiet faller også på Norstats måling, men ikke like mye som Ap. Sp går tilbake med 0,4 prosentpoeng og lander på 5,9 prosents oppslutning. Også SV går tilbake, med 0,8 prosentpoeng, og får en oppslutning på 8,9 prosent blant de spurte.

Frp-framgang

Rødt styrker seg imidlertid og går 0,4 prosentpoeng fram. Totalt får partiet 5,8 prosent av velgernes tilslutning.

Fremskrittspartiet kan notere en framgang på 1,4 prosentpoeng fra forrige måling, og får 14,4 prosents oppslutning.

Blant partiene i sentrum går KrF opp med 0,6 prosentpoeng, og havner med 3,8 prosent like under sperregrensen. Miljøpartiet De Grønne går fram med 0,1 prosentpoeng og ender på 3,7 prosents oppslutning. Venstre faller tilbake med 0,8 prosentpoeng til 4,6 prosents oppslutning.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter