Religion

Hærverk i kirke natt til lørdag

TRØNDELAG: Namsos kirke har vært utsatt for omfattende ødeleggelser natt til lørdag.

Det varsler Dagbladet.no.

– Vi er på stedet og gjennomfører sporsikring nå. Det har vært tømt et pulverapparat inne i kirka, så det er snakk om store ødeleggelser, sier politiet til avisa lørdag morgen.

– Det er klart at vi ser alvorlig på det i forhold til skadeverk og omfanget på det selvfølgelig. Så det har høy prioritet hos oss, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Bjørnar Gaasvik vil VG.

– Hvilke tanker gjør du deg om dette?

– Jeg blir bare trist og lei meg, sier prost i Namdal Frode Askekjær til Vårt Land.

Lørdag morgen forteller han at han ikke har fått gå inn i kirka, da politiet er inne og sikrer spor.

– Slik jeg har skjønt det er det brukt brannslukningsapparat over hele arealet. Det er for tidlig å si om altertavla og noe kunst på veggene er skadd, men jeg er selvsagt bekymret for det, sier prosten videre.

Askekjær sier at kirka ikke har overvåkningskameraer på plass.

SKADD: Namsos kirke en sommerdag. Nå er kirka utsatt for hærverk inne. Skadeomfanget skal være omfattende, ifølge politiet.

Innbrudd

Det skal være noen som har kommet seg inn i Namsos kirke via et stillas som står ved kirken i forbindelse med renoveringsarbeid på stedet. Fra stillaset har uvedkommende så kommet seg inn en dør til kirken, ifølge NTB.

Operasjonsleder opplyser til NTB at det var en person som oppdaget innbrudd i en konteiner ved kirken, som varslet politiet. Politiet ser dette innbruddet i sammenheng med det som har skjedd i kirken.

Politiet sikrer spor på stedet, men har så langt ingen mistenkte, skriver de på Twitter.

Historisk utsatt

Tidligere har flere namsoskirker blitt utsatt for store ødeleggelser. Både i 1872 og 1897 brant de daværende kirkene ned i bybranner. Den 20. april 1940 ble kirka utsatt for brannbombing og brant igjen ned. Dagens kirke ble reist i 1960.

Les mer om mer disse temaene:

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien er vaktsjef i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion