Nyheter

Færre savnet enn tidligere antatt etter isbre-ulykken i Italia

Fem fjellklatrere er fortsatt savnet etter isbre-ulykken i Italia, som dermed kan ha krevd tolv liv.

 13 mennesker er fortsatt savnet etter at deler av en isbre raste ned over flere taulag med fjellklatrere på Marmolada-fjellet i Italia søndag. Foto: Autonomous Province of Trento / AP / NTB

Italienske myndigheter fikk tirsdag kontakt med fire utenlandske klatrere som var meldt savnet etter søndagens ulykke. Antallet savnede kunne dermed reduseres til fem. Sju mennesker er funnet omkommet, og israset ser dermed ut til å ha krevd tolv liv.

Åtte andre klatrere ble skadd da deler av en isbre løsnet og raste ned på flere taulag med klatrere i på det 3.343 meter høye Marmolada-fjellet i fjellkjeden Dolomittene.

Redningsmannskapene frykter at det kan ta uker eller måneder å finne de savnede fordi det må brukes spesialutstyr for å grave seg gjennom ismassene.

– Det utstyret kan imidlertid ikke bringes til stedet gitt den nåværende situasjonen i området, sa redningssjef Maurizio Dellantonio.

Det er uklart hva som utløste raset, men den intense hetebølgen som har rammet Italia siden slutten av juni, kan være en faktor. Ulykken fant sted i det 3.343 meter høye Marmolada-fjellet, det høyeste i de østlige Dolomittene nord i Italia.

(©NTB)

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter