Nyheter

Google vil slette opplysninger om besøk på abortklinikker i USA

ABORT: Google kunngjorde fredag at de vil slette lokasjonshistorikk som viser hvor og når brukere har besøkt abortklinikker i USA.

Google frykter at myndighetene i delstater der abort blir forbudt, ved hjelp av geolokalisering skal finne fram til kvinner som tar abort i andre delstater.

Etter at høyesterett omstøtte Roe mot Wade-kjennelsen som ga kvinner i USA rett til abort, kan hver enkelt delstat bestemme om abort skal tillates. Siden kjennelsen er abort blitt forbudt i en rekke delstater, og det ventes at forbud innføres i halvparten av statene.

Noen delstater innfører totalforbud, mens andre innfører forbud etter sjette eller 15. uke eller unntak for voldtekt, incest eller om morens liv er i fare. Enkelte delstater åpner for å rettsforfølge kvinner som tar abort i andre delstater der det er lov.


NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter