Nyheter

Minst 30 drept i vold mellom etniske grupper i Kamerun

KAMERUN: Kvinner og barn er blant de mer enn 30 drepte i et angrep på en landsby i det vestlige Kamerun, ifølge lokale kilder.

Blant kildene er lokale geistlige, organisasjoner og en talsperson for militæret. Angrepet i landsbyen Bakinjaw, nær grensa mot Nigeria, var trolig knyttet til en krangel om landområder mellom de etniske gruppene oliti og messaga ekol.

– Over 30 personer ble drept, deriblant barn, menn, kvinner og eldre. Noen ble halshogd. Om lag fem av de døde var fra Nigeria, sa en talsperson for den presbyterianske kirke i Kamerun.

Angrepet fant sted i den sørvestlige regionen, som er en av mange som er hardt rammet av vold i Kamerun. Human Rights Watch uttaler mandag at separatistgrupper har drept minst sju og kidnappet så mange som 82 andre personer siden nyttår. Angrepene har blant annet rettet seg mot skoler og et universitet.

Innbyggerne i store deler av det vestlige Kamerun er engelsktalende, mens resten av landet har fransk som språk, noe som skyldes ulike koloniherrer på første halvdel av 1900-tallet. Separatister i regionen ønsker å løsrive seg fra Kamerun og danne sin egen stat, Ambazonia.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter