Nyheter

Se sørgegudstjenesten i Oslo domkirke direkte

OSLO DOMKIRKE: Gudstjenesten vil bære preg av terrorangrepet natt til lørdag med forbønn for alle som er rammet, pårørende, skadde og alle skeive som lever i frykt.

Oslo domkirke holder sørgegudstjeneste søndag klokken 11.00. Den kan du se direkte her.

Kongehuset ved kronprinsesse Mette-Marit deltar. Kronprins Haakon har blitt syk med korona, og kan derfor ikke delta.

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap), statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og leder i Fri Inge Alexander Gjestvang vil holde taler. Artisten Sondre Justad synger.

Følg sendingen direkte under fra klokken 10.50 til klokken 12.30:

Oslo bispedømme forteller at gudstjenesten vil bære preg av terrorangrepet natt til lørdag med forbønn for alle som er rammet, pårørende, skadde og alle skeive som lever i frykt.

Gudstjenesten ledes av preses Fykse Tveit. Den blir sendt på NRK. Det vil være deltakelse fra ulike deler av samfunnet.

– Kirken fordømmer det grusomme terrorangrepet som rammet natt til lørdag. Oslo er i sorg og hele landet er preget av angrepet som særlig rammet skeive som var samlet for å feire Pride, sier preses Olav Fykse Tveit i Den norske kirke.

– Dette ryster hele samfunnet. Vi står sammen med alle som er i sorg, dem som er skadet, deres pårørende og alle som nå er redde for å være den de er. De av oss som er skeive må få oppleve støtte og solidaritet fra oss alle, sier kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum i Den norske kirke.

Elisabeth Bergskaug

Elisabeth Bergskaug

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhendeavdelinga i Vårt Land. Han har arbeidd i Vårt Land sidan 1992 og har tidlegare vore deskjournalist, vaktsjef, nyhendeleiar og samfunnsredaktør (nyhenderedaktør) i avisa. Han skriv særleg om asyl-, flyktning- og integreringspolitikk, oppvekst og utanriks – og konsekvensar av vedtak i regjeringa og Stortinget. Tips gjerne på: bjbj@vl.no

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter