Nyheter

Regjeringen anslår 60 milliarder kroner for å dra i gang grønn industri

KLIMA: Staten må stille opp med 60 milliarder kroner i lån og garantier fram til 2025 for å få fart i nye grønne næringer som havvind, hydrogen og batteriproduksjon.

Det anslår regjeringen i sin nye plan for klimavennlig industri, som ble lagt fram torsdag.

– Regjeringen vil få fart på norsk næringslivs muligheter i det grønne skiftet. Veikartet peker ut kursen for tidenes grønne industriløft, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding.

Regjeringen utpeker sju satsingsområder: Havvind, hydrogen, batterier, maritim industri, CO2-håndtering, og skog og bioøkonomi. Dessuten skal prosessindustrien, som for eksempel aluminiumsverk, få hjelp til å få ned utslippene.

Regjeringen vil ta noe av den økonomiske risikoen for at det skal bli lettere for private å investere i prosjekter på disse områdene.

– Behovet for slik statlig risikoavlastning er anslått til om lag 60 milliarder kroner fram til 2025. Næringslivet kan være trygg på at vi stiller opp, og at vi skal ruste de ulike støtteordningene for å møte behovet for statlige lån, garantier og egenkapital, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter