Nyheter

Myanmars junta: Suu Kyi flyttet til enecelle i fengsel

MYANMAR: Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi er flyttet fra husarrest til enecelle i et fengsel i hovedstaden Naypyidaw, opplyser militærjuntaen.

Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi fotografert i januar 2020. Foto: AP / NTB

– I tråd med straffeloven har hun sittet i enecelle i fengsel siden onsdag, opplyser juntaens talsmann Zaw Min Tun torsdag.

Det har tidligere ikke vært kjent hvor Suu Kyi har sittet innesperret. Etter at hun ble pågrepet under militærkuppet 1. februar i fjor, ble hun først satt i husarrest i sin egen bolig. Senere ble hun flyttet til minst ett annet oppholdssted, og i om lag et år er hun blitt holdt innesperret på hemmelig sted i Naypyidaw.

Det er blitt antatt at stedet lå på en militærbase.

Juntaen anklager Suu Kyi for en lang rekke lovbrudd, blant annet korrupsjon. Hvert at de elleve tiltalepunktene for korrupsjon kan gi 15 års fengsel, og hun er allerede dømt til elleve års fengsel for det juntaen hevder er ulovlig import og besittelse av walkietalkier, samt brudd på koronarestriksjoner under valgkampen i 2020. Forsvarerne hennes har fått forbud mot å snakke med journalister, og journalister får ikke være til stede under rettssakene.

Partiet til Suu Kyi vant valget overlegent, og kuppet skjedde like før innsettelsen av den nye nasjonalforsamlingen.

Mange andre prodemokratiske politikere er også pågrepet, og ifølge en organisasjon for politiske fanger sitter det nå 11.174 mennesker innesperret i Myanmar for å være motstandere av militærjuntaen.

Suu Kyi fylte 77 år sist søndag. Hun har tidligere sittet innesperret i 15 år, for det meste i husarrest i sitt hjem i Yangon, for sine politiske meninger.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter