Nyheter

Mange døde i jordskjelv i Afghanistan

AFGHANISTAN: Et jordskjelv har rammet Paktia-provinsen øst i Afghanistan. Minst 255 mennesker er døde, ifølge det statlige afghanske nyhetsbyrået Bakhtar.

Andre medier oppgir andre dødstall, og en lokal embetsperson sier til BBC at minst 250 personer har omkommet. Hen sier også at tallet trolig vil stige.

Nyhetsbyrået AFP siterer en afghansk kilde som forteller at minst 40 er døde i skjelvet.

I sosiale medier er det lagt ut bilder av bygninger bygget av leire, med store skader, i avsidesliggende områder.

Ber om hjelp

– Et alvorlig jordskjelv rystet fire distrikter i Paktia-provinsen. Flere hundre av våre landsmenn omkom eller ble skadd, og flere titalls hus ble ødelagt, skriver Bilal Karimi, en talsmann for Taliban-myndighetene, på Twitter.

– Vi oppfordrer alle hjelpeorganisasjoner til å sende team til området umiddelbart for å forhindre en ytterligere katastrofe, legger han til.

Skjelvet hadde en styrke på 5,9, ifølge  US Geological Survey. Episenteret var 46 kilometer sørvest for byen Khost.

Afghanistan blir forholdsvis ofte rammet av jordskjelv, særlig i fjellkjeden Hindu Kush, som ligger der to deler av jordskorpa møtes.

Pakistan berørt

Også deler av Pakistan ble berørt av skjelvet natt til onsdag, ifølge  Reuters. Det rammet områder som er tett befolket.

I Pakistan kunne skjelvet merkes både i hovedstaden Islamabad og den østlige Punjab-provinsen. Ifølge det pakistanske meteorologiske instituttet hadde jordskjelvet en styrke på 6,1.

Også i India var rystelsene merkbare, opplyser det europeiske seismologiske byrået EMSC. Det bor over hundre millioner mennesker i områdene der folk merket skjelvet.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter