Nyheter

Branninferno i Bangladesh har tatt over 30 liv

BANGLADESH: Flere brannfolk som rykket ut for å slukke den enorme brannen på et lagerområde i Bangladesh, mistet livet eller ble skadd. Minst 34 mennesker er døde.

Myndighetene anslår at rundt 300 andre er skadd i den enorme brann i et konteinerområde i byen Sitakunda, om lag 40 kilometer fra landets viktigste havneanlegg i Chittagong.

Flere av konteinerne inneholdt kjemikalier, noe som forårsaket kraftige eksplosjoner etter at slukningsarbeidet var i gang. Det var etter alt å dømme en viktig grunn til at så mange døde i flammehavet. Flere av dem ble omringet av flammer, opplyser øyenvitner.

Hundrevis av brannfolk kjempet mot brannen, som brøt ut lørdag kveld og ennå ikke var helt slukket søndag morgen norsk tid.

Mange kritisk skadd

Blant de omkomne er fem brannfolk, opplyser helsemyndighetene. De sier også at flere journalister som dekket brannen direkte på Facebook, ikke er gjort rede for.

Blant de skadde er det minst 40 brannfolk og ti politibetjenter, og antall døde er ventet å stige ettersom tilstanden er kritisk for flere av de skadde.

– Jeg sto på innsiden av lageret. Eksplosjonen kastet meg cirka 10 meter fra der jeg sto. Hendene og beina mine har fått brannskader, sier lastebilsjåføren Tofael Ahmed.

Rundt 600 personer er ansatt på konteinerlageret.

Boligbygg ristet

Eksplosjonene var så kraftige av boligbygg ristet flere kilometer unna. En sylinder fløy rundt en halv kilometer fra lageret, sier Muhammad Ali, som driver en grønnsakbutikk i nærheten.

Eksplosjonene sendte også store ildkuler opp i luften, hvorpå de falt ned som regn.

– Vi var så redde av vi dro hjemmefra med det samme for å søke ly. Vi trodde brannen ville spre seg til stedet vi bor, som er tett befolket, sier Ali.

Flere av konteinerne inneholdt brannfarlige kjemikalier, blant annet hydrogenperoksid, som kan eksplodere ved oppvarming hvis det lagres i tette beholdere. Det er så langt ikke klart hva som startet brannen.


Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter