Nyheter

SV-topp frykter ikke at Nato skal splitte partiet

NATO: SV skal diskutere sitt Nato-standpunkt det kommende året. Nestleder Torgeir Knag Fylkesnes tror ikke det vil føre til splittelse.

SVs forløper Sosialistisk Folkeparti ble tuftet på motstand mot norsk Nato-medlemskap. Etter Russlands invasjon av Ukraina er alliansefrie naboland på vei inn i Nato, og SV tar en ny debatt. Fylkesnes tror partiet skal komme seg helskinnet gjennom prosessen, skriver Dagsavisen.

– Jeg tror derimot SV kan bli ett av de interessante stedene der man kan diskutere den nye sikkerhetspolitiske situasjonen, sier SV-nestlederen. Han sier takhøyden i partiet skal være stor nok til å takle en reell uenighet om fortsatt norsk Nato-medlemskap.

I programmet står det fortsatt at SV vil ta Norge ut av alliansen og heller ha en nordisk forsvarspakt. Fylkesnes sier han er genuint nysgjerrig på hvilket standpunkt han kommer til å lande på i debatten fram mot neste års landsmøte.

– Nå tenker vi gjennom sikkerhetspolitikken på nytt. Det skjer mye nå som former meningene til alle, og mer kommer sikkert til å skje. Det er en helt reell diskusjon som foregår, sier han.

Den andre nestlederen, Kirsti Bergstø, og utenrikspolitisk talsperson Ingrid Fiskaa har så langt forsvart Nato-motstanden, mens SV-leder Audun Lysbakken foreløpig ikke vil si hva han mener.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter