Nyheter

Ny generalsekretær i Helsingforskomiteen

MENNESKERETTIGHETER: Berit Lindeman blir ny generalsekretær i Den norske Helsingforskomiteen fra 1. juni. Lindeman har mer enn 20 års erfaring med demokratibygging og menneskerettigheter, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Lindeman kommer fra stillingen som fagsjef i Helsingforskomiteen, og har også tidligere vært kommunikasjonssjef. Hun er utdannet jurist med spesialfag fremmedrett, og har jobbet med demokratibygging og menneskerettigheter blant annet i Russland, Ukraina, Belarus og Aserbajdsjan. Hun har også ekspertise på internasjonal valgobservasjon, skriver organisasjonen.

– Jeg er veldig takknemlig for å ha fått jobben med å lede Norges beste menneskerettighetsorganisasjon, som jeg har hatt et stort engasjement for i mange år. Helsingforskomiteen har et svært sterkt lag av ansatte som leverer resultater på høyt nivå på vårt felt, sier Lindeman i pressemeldingen.

– Jeg overtar lederrollen mens Europa er i krise, dette gjør vårt arbeid for menneskerettighetene utfordrende, men desto viktigere og enda mer relevant. Jeg gleder meg til å ta tak i denne oppgaven, sier Lindeman.

Styreleder Ragnhild Astrup Tschudi er fornøyd med ansettelsen.

– Jeg kjenner Lindeman som en engasjert og solid fagperson og leder. Hun kjenner komiteen ut og inn og har ledet arbeidet i fagavdelingen på en glimrende måte. Så er jeg i tillegg glad for at vi nå får en kvinne som generalsekretær i Helsingforskomiteen, sier Tschudi.

Les mer om mer disse temaene:

Tori Aarseth

Tori Aarseth

Tori Aarseth er tilknyttet Vårt Lands nyhetsavdeling som journalist.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter