Nyheter

Kongelig medalje til Lise Karlsen

RUS: Lise Karlsen er tildelt Kongens fortjenstmedalje for sin mangeårige innsats for rusmisbrukere.

Overrekkelsen av medaljen fant sted under den TV-sendte markeringen av 25-årsjubileet for Evangeliekirken Østerbo ved Halden i Østfold lørdag. I anledning jubileet var tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland, som nå er statsforvalter i Oslo og Viken, til stede.

Dagens store overraskelse var «pakket inn» i en jubileumshilsen fra Svarstad Haugland. Etter først å ha rost Evangeliesenteret for deres over 40 år lange innsats for rusmisbrukere, kunne hun fortelle:

– Glede og ære

– Som statsforvalter utøver jeg oppdrag på vegne av kongehuset vårt. Dette forholdet danner rammen for at jeg i dag skal utføre et slikt oppdrag, et oppdrag jeg ser det som en ære og en glede å få lov til å være med på, sa Svarstad Haugland som ble tydelig rørt over det hun så skulle gjøre.

Hun forklarte at kongen deler ut medaljer til personer som har gjort en særlig fortjenstfull innsats i samfunnet, herunder en pionerinnsats «av særlig fortjenestenyttig natur».

– Med grunnlag i dette meddeler jeg at hans majestet kong Harald V har funnet Lise Wenche Karlsen verdig til å motta kongens fortjenstmedalje, sa Svarstad Haugland og viste til Lise Karlsens arbeid i rusomsorgen helt siden hun sammen med sin mann, Ludvig Karlsen, startet Evangeliesenteret i 1983.

.

Samme heder

Med tildelingen av medaljen lørdag har 78-årige Lise Karlsen fått den samme utmerkelsen som sin nå avdøde mann. Han fikk fortjenstmedaljen i gull i 1997 og gikk bort i 2004.

Statuttene for tildeling av Kongens fortjenstmedalje ble endret i 2012 slik at benevningen Kongens fortjenstmedalje i sølv falt bort og ble erstattet av Kongens fortjenstmedalje. De fleste som siden har fått utmerkelsen, har fått en medalje i sølv, mens fortjenstmedaljen i gull bare tildeles i ekstraordinære tilfeller.

– Denne medaljen henger like høyt som medaljen i gull, sa Svarstad Haugland som mente at

Lise Karlsen burde fått medalje samtidig med sin mann allerede i 1997, men dette ble det ikke søkt om den gangen.

– I dag overrekker jeg en påskjønnelse fra kongen for ditt livslange kall og samfunnsengasjement, sa statsforvalteren videre og viste til at Lise Karlsen blir kalt Evangeliesenterets mor.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter