Nyheter

Twitter vil flagge desinformasjon om krigen i Ukraina

MERKES: Twitter vil snart merke innlegg med beviselig feilaktige opplysninger om krigen i Ukraina, opplyser selskapet.

Twitter vil begynne å merke meldinger med villedende informasjon om krigen i Ukraina. På sikt vil også desinformasjon om andre pågående kriser omfattes av de nye retningslinjene. Illustrasjonsfoto: Matt Rourke / AP / NTB

Beslutningen er del av nye retningslinjer om arbeid mot desinformasjon under pågående kriser, ifølge Twitter.

Innlegg som bryter mot reglene, kommer til å bli gjemt bak en beskjed om at det inneholder villedende opplysninger som kan føre til at kriserammede mennesker blir utsatt for fare, skriver selskapet i et blogginnlegg.

Deretter må man klikke på en lenke for å se innlegget, sier selskapets sikkerhetssjef Yoel Roth i innlegget.

– Mens vi i dette første stadiet vil konsentrere oss om internasjonale væpnede konflikter, med krigen i Ukraina som start, planlegger vi å oppdatere og utvide retningslinjene så de inkluderer andre typer kriser, sier Roth.

Innlegg fra statskontrollerte medier, regjeringer og verifiserte kontoer skal prioriteres, ifølge Twitter.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter