Slik ville KrF bringe oppsagte medarbeidere til taushet
MUNNKURV: Da stortingsgruppa til KrF ble redusert etter valget i fjor, måtte også stortingsstaben kuttes. Flere av de som gikk av, ble bedt om å signere avtaler som forhindra dem fra å kritisere partiet.
TOSPANN: KrFs generalsekretær Geir Morten Nilsen ledet nedbemanningsprosessen i partiet, og sto ansvarlig for formuleringene i den omstridte taushetsklausulen. Her sammen med partileder Olaug Bollestad i fjor høst.
Erlend Berge
Som en følge av katastrofevalget i 2021, måtte antall stillinger i KrFs stortingsapparat kuttes fra 17 til 10. Avtalen som flere av de ansatte ble bedt om å signere etter at arbeidsforholda ble avslutta, inneholdt en taushetsklausul. Under avsnittet «Taushetsplikt og andre plikter» ble de ansatte bedt om å skrive under på at de ikke ville «lage, publisere eller kommunisere uttalelser eller meninger som er nedsettende» eller «inneholder kritisk omtale av den andre parten».
I desember avdekka Vårt Land hvordan arbeidsmiljøet i KrFs stortingsapparat surna i løpet av nedbemanningsprosessen i fjor høst. Flere skal ha reagert på at ansiennitetsprinsippet ikke ble fulgt, og enkelte betegna prosessen som «useriøs». Det er NRK som nå har blitt forelagt de eksakte formuleringene i den omstridte taushetsklausulen.
Avtalen går lengre enn vanlig
Bestill abonnement her
KJØP