Nyheter

Høyre nesten på 30 prosent – Sp fortsatt i fritt fall

Høyre får en oppslutning på nesten 30 prosent i VGs siste måling, mens begge regjeringspartiene fortsetter å falle. Målingen gir borgerlig flertall.

Statsministerduell: Senterpartiets statsministerkandidat Trygve Slagsvold Vedum støtte på statsminister Erna Solberg (H) på ferjekaia, og det oppsto en debatt om industri og EØS. 
Foto: Javad Parsa / NTB

Høyre får støtte fra 29 prosent i VGs måling. Nesten alle andre partier lekker velgere til Høyre. Sammen med Frp, Venstre og KrF ville Høyre nå hatt flertall med 85 mot 84 mandater. Det er første gang i en VG-måling på over tre og et halvt år.

– Dette er et fantastisk resultat. For Høyre, men også for borgerlig side som får flertall. Det er sånn at man blir litt ydmyk når man får så god respons fra velgerne, sier tidligere statsminister Erna Solberg.

Senterpartiet er helt nede på 6,4 prosent i målingen, ned 1,6 prosentpoeng fra forrige måned. Kun 36 prosent av dem som stemte på Sp i valget i fjor, ville gjort det samme nå. For Arbeiderpartiet er fallet på 1 prosentpoeng til 22,1 prosent.

– Mange ser kanskje at det var ikke så verst med den borgerlige regjeringen, sier Solberg.

Målingen er utført av Respons Analyse og har en feilmargin på 2-3 prosentpoeng.

Hele målingen (sammenlignet med forrige måned i parantes): Rødt 5,7 (-0,5), SV 8,4 (+0,6), Ap 22,1 (-1), Sp 6,4 (-1,6), MDG 3,3 (+0,4), KrF 3,8 (-0,2), V 4,4 (+0,7), H 29 (+1,4), Frp 12,8 (-0,5) og Andre 4,1 (+0,7).

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter