Nyheter

Russland-ekspert om Putins tale: – Tegn på en langvarig konflikt

Russland er stadig mer utstøtt fra omverden og har i tillegg isolert seg selv, sier svensk forsker om talen til Vladimir Putin.

Da Russlands president Vladimir Putin gikk ut på Den røde plass i Moskva for å tale i anledningen seiersdagen, var det til et «annerledes» Russland, ifølge den svenske Russland-forskeren Gudrun Persson. Huner forsker ved det svenske Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI).

Russland sendte ikke ut internasjonale invitasjoner i forkant av seiersdagen, som er det russiske navnet på dagen der seieren over Nazi-Tyskland etter andre verdenskrig feires.

– Det har ikke skjedd før, så vidt jeg vet. Dette taler for den økende isolasjonen, og at Russland også isolerer seg fra omverdenen, sier Persson.

Putin hadde ikke annet valg enn å appellere til det russiske folks vilje til å ofre noe i krigen i Ukraine, mener forsker Peter Viggo Jacobsen ved det danske Forsvarsakademiet.

– Når Putin velger en kort, klar og noe nøktern stil i forhold til hva man kunne forvente, så er det uten tvil en gjenspeiling av at krigen ikke har gått Russlands vei, sier Jacobsen og legger til:

– Han kunne ikke holde en seierstale, og han kunne heller ikke vise særlig optimisme.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter