Nyheter

Støre: Vil sannsynligvis slutte oss til nye EU-sanksjoner

Norge vil mest sannsynlig slutte seg til EUs sjette sanksjonspakke mot Russland, som blant annet omfatter oljeembargo. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre.

På spørsmål fra NTB om hvordan han vurderer EUs seneste sanksjonspakke, svarer Støre at han ennå ikke har fått satt seg tilstrekkelig inn i den til å gi detaljerte kommentarer.

– Nå skal vi gå gjennom dette, men vi vil sannsynligvis slutte oss til disse sanksjonene slik som de foregående, sier Støre.

Han sier Norge har fått flere henvendelser fra europeiske land om å tilby mer olje og gass som erstatning for det som tidligere kom fra Russland. Svaret har vært at norske produsenter leverer maksimum av det de kan.

– Vi produserer vår olje og gass for fullt, og det er en viktig trygghet for europeiske land å ha Norge som en troverdig partner. Det vil vi ivareta. Men vi kan ikke endre produksjonen vår på så kort tid, sier Støre.

– Men dette understreker betydningen av at europeiske land har partnere som er demokratier man kan stole på. Vi har styrket de politiske diskusjonene om energi med EU-landene, sier Støre.

Onsdag ettermiddag befinner statsministeren seg i København, der han deltar på et indisk-nordisk toppmøte.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter