Nyheter

Listhaug frykter at familier må bruke feriepengene for å få endene til å møtes

FRP: Familier vil måtte bruke feriepengene for å dekke over en prisvekst som løper løpsk, frykter Frp-leder Sylvi Listhaug. Hun etterlyser flere tiltak fra regjeringen.

– Folk og bedrifter slet med strømregningene allerede før den grusomme krigen i Ukraina. Nå har vi også sett skyhøye drivstoffpriser, og på det verste har prisene vært oppe i 27 kroner literen, sa Listhaug i onsdagens spørretime i Stortinget.

– Dette er det verste året for folk økonomisk på lenge, og det er vanlige folk som taper kjøpekraft, sa hun.

Listhaug viser til anslag fra forbrukerøkonomer om at familier kan måtte få opptil 50.000 kroner i ekstrakostnader i år. Mange vil måtte ta i bruk feriepengene for å få endene til å møtes, frykter hun.

– Hvorfor sitter regjeringen stille og ser på at vanlige familier, enslige og pensjonister flås av en prisvekst som løper løpsk, samtidig som statskassa flommer over av inntekter fra strøm, olje og gass, spør Listhaug.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener Listhaug har god erfaring med å sitte stille og viser til at Frp satt i og støttet den forrige regjeringen i åtte år uten å foreta seg noe.

– Det ble fremmet forslag her i Stortinget om å forberede tiltak i møte med økte strømpriser, og man gjorde ingenting. Dette var noe denne regjeringen måtte ta tak i da det kom. Vi har ikke sittet stille, sa Støre.

Støre viser til regjeringens strømstøtte som tidligere denne måneden ble forlenget til å gjelde fram til mars 2023. Regningen er anslått til 22 milliarder kroner.

– Vi skal på slutten av året evaluere ordningen for å se hvordan det virker, og se om det kan målrettes.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter