Nyheter

Utenriksministeren om situasjonen i Jerusalem: Urovekkende

SAMMENSTØT: Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier bildene som har kommet fra Jerusalem under høytiden, er urovekkende. En eskalering må unngås, fastslår hun.

Forrige uke ble hundrevis av palestinere pågrepet og 150 skadd i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem.

– Det er urovekkende bilder som har kommet fra Jerusalem under den muslimske, jødiske og kristne høytiden. Vi må hindre en ytterligere eskalering, slik den vi så i mai i fjor, sier Huitfeldt i en epost til NTB.

Tirsdag ble det holdt et hastemøte i FNs sikkerhetsråd om situasjonen.

– På møtet understrekte vi viktigheten av at alle som kan, bidrar til å redusere spenningene. Samtidig vil jeg understreke at de underliggende årsakene til konflikten må løses, inkludert den israelske okkupasjonen. Forhandling og en forhandlet politisk løsning er den eneste farbare veien mot varig fred, sier Huitfeldt.

Sammenstøtet i Jerusalem skjedde samtidig som det ble feiret både ramadan, påske og pesach i byen, og i etterkant av at Israel har gjennomført en rekke pågripelser og andre aksjoner mot palestinere de siste ukene. De sier målet er å hindre flere angrep etter at minst 14 israelere er drept i angrep utført av palestinere i Israel den siste tiden.


Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter