Nyheter

Forsvaret skal markere id for første gang

HØYTID: For første gang skal det norske Forsvaret markere den muslimske høytiden id som feires etter fastemåneden ramadan.

Aldri tidligere har Forsvaret markert slutten på den muslimske fasten, skriver Forsvarets Forum. I år skal imidlertid høytiden id al-Fitr markeres på Krigsskolen på Linderud, på Sessvollmoen og på rekruttskolen på Madla.

Feltimam Najeeb ur Rehman Naz sier til Forsvarets forum at Forsvarets markering ikke vil skje på selve dagen for id, som i år er 2. mai. Det vil imidlertid bli arrangert på en passende dag etter feiringen slik at soldater kan feire selve id-dagen sammen med familien.

– Dette er en kulturell markering der man har mulighet til å få kunnskap om kulturen og selve høytiden Id. Alle soldater og ansatte som jobber på avdelingen er hjertelig velkommen til å ta del i denne markeringen, sier major Naz.

Id al-fitr er muslimenes største høytid. Feiringen begynner ved solnedgang den siste dagen i ramadan, og varer hele neste dag. Første gang id ble feiret, var i år 624, etter at profeten Muhammed og hans menn hadde seiret i slaget ved Badr.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter