Nyheter

Ebba Busch vil ha strengere straff for vold mot politiet

STRAFF: Kristdemokraternas leder, Ebba Busch, skriver på Facebook at partiet vil gjeninnføre strengere straff for vold mot tjenestemenn.

– Dette er en konsekvens av at samfunnet har blitt råere, skriver Kristdemokraternas leder Ebba Busch på Facebook i et innlegg om opptøyene som har preget Sverige de siste dagene.

Busch mener det er blitt en norm ikke å respektere den svenske rettsstaten.

I innlegget reagerer hun på at antirasistiske demonstranter de siste dagene har angrepet politiet.

Avisen Dagen har også omtalt innlegget.

Hele innlegget kan leses her:

Stad efter stad är satt i brand efter att protester mot koranbränningar urartat till rena upplopp. Oavsett vad man...

Posted by Ebba Busch on Saturday, April 16, 2022

Voldelig påskehelg

Den dansk-svenske høyreekstremisten Rasmus Paludan har hatt en slags «turné» i svenske byer, hvor han blant annet har brent Koranen.

Turneen har ført til de voldsomme sammenstøtene mellom antirasistiske demonstranter som demonstrerer mot Paludan – og politiet, som skal forhindre vold mellom gruppene.

Søndag ble det igjen kastet stein mot politiet i Linköping og i Norrköping, ifølge svenske medier som VG har gjengitt.

Torsdag startet sammenstøtene mellom motdemonstranter og politi i Linköping. Gjennom påskehelgen har det spredd seg til flere svenske byer.

Paludan hadde planer om nye samlinger søndag. Ifølge politiet har han ikke fått tillatelse til på holde noen av samlingene planlagt søndag, skriver NTB.

Reagerer på vold mot politiet

Det er volden mot politiet som gjør at Busch reagerer. Hun skriver ingenting om Paludans Koran-brenning.

Hun mener at volden mot politiet bidrar til å undergrave tryggheten i samfunnet, og at samfunnet svikter sine borgere når det ikke er trygt å ferdes ute.

– Hederlige mennesker som er redde for å ferdes ute om kvelden, kvinner som ikke våger å gå ut ensomme og foreldre som ikke våger å slippe ut barn for å leke – om ikke de ser en politipatrulje i nærheten.

Busch og Kristdemokraterna mener at straffen for å angripe polititjenestemenn bør være strengere enn den er i dag, og at flere bør dømmes for angrep på politiet.

– Når ingen blir tiltalt tror flere at det er fritt fram å begå samme lovbrudd. De som angriper politiet fortjener lang straff.

Hun skriver at det fram til 1976 var et spesielt lovbrudd for å angripe tjenestemenn, som omhandlet for eksempel krenkelser av politiet.

– Kristdemokraterna vil gjeninnføre det som lovbrudd i straffeloven, skriver hun.

---

Ebba Busch og KD

  • Ebba Busch overtok som leder i Kristdemokraterna (KD) i 2015. KD er KrFs svenske søsterparti. Hun har norsk far.
  • KDs store satsingssak er helse og omsorgspolitikk. Partiet markerer seg særlig i verdipolitikk, familiepolitikk og justis- og migrasjonssaker.

---

Les mer om mer disse temaene:

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter