Nyheter

Paven ber om fred i «krigspåsken»

I sin tradisjonelle velsigning av verden og byen – orbi et urbi – ba pave Frans om fred og umiddelbar stans i kampene i det han omtalte som krigspåsken.

– Vi har sett altfor mye blodsutgytelse, altfor mye vold, sa den katolske kirkens overhode til de rundt 100.000 fremmøtte på Petersplassen i Roma.

– Som disiplene da de feiret påske etter Jesu Kristi oppstandelse, fylles våre hjerter med frykt og redsel når så mange av våre brødre og søstre må stenge seg inne for å beskytte seg mot bomber, sa paven, som ba om at alle kriger og konflikter i veden må opphøre.

Den pågående krigen i Ukraina dominerte påskefeiringen i Vatikanet, som i år ble holdt med et minimum av restriksjoner for første gang siden starten av pandemien.

– I hjertet bærer jeg med meg alle de mange ukrainske ofrene, millioner av flyktninger og internt fordrevne, eldre som sitter igjen alene, ødelagte liv og byer lagt i ruiner. Måtte en ny dag med opp snart gry etter denne fryktelige natten med lidelse og død. Velg fred. La ingen lenger vise muskler mens folk lider, sa Frans.

Paven minnet også om de mange som lider i andre konflikter verden over, blant annet i Libanon, Syria, Jemen, Irak, Afghanistan, Libya, Myanmar og flere steder i Afrika.

– La Jesu fred fylle oss. Fred er mulig, fred er vår plikt, fred er alles fremste ansvar, konkluderte kirkelederen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter