Nyheter

Går mot rekordavling av hvete i India

MAT: Krigen i Ukraina har skapt store problemer for verdens hveteforsyning. Mandag opplyser India at de går mot rekordavling. Landet er klar til å dekke kornbehovet.

Russland og Ukraina står for 34 prosent av all hveteproduksjon i verden, og krigen i Ukraina har ført til et kraftig prishopp og frykt for sult i mange land som er avhengige av matvareimport. Foto: AP / NTB

– Det indiske markedet har tilstrekkelige lagre, og India er i en komfortabel situasjon for å møte forespørsler fra landene som importerer hvete, sier Sudhanshu Pandey i Indias forbrukerdepartement til Reuters.

India er verdens nest største hveteprodusent etter Kina. Russland et tredje størst, men også Ukraina er storprodusent.

Indias hvetehøst er i gang og det er ventet at landet får en rekordavling på rundt 111,32 millioner tonn.

Etter at landets egne behov er dekket er det fortsatt store mengder som kan eksporteres. Ifølge Pandey legger myndighetene til rette for eksport ved å be tog- og havnemyndigheter om å prioritere utgående hvetelaster.

(©NTB)

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter