Nyheter

Støre om energimeldingen: Vi trenger et krafttak for fornybar kraft

Det viktigste budskapet i regjeringens tillegg til energimeldingen er at man trenger et krafttak for fornybar kraft, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) får endelig en positiv partimåling å forholde seg til, men sier at meningsmålinger blir litt underordnet i disse dager krigen i Ukraina.
Foto: Javad Parsa / NTB

Statsministeren sier at energi har fått en aktualitet man ikke ønsket, med blant annet krigen i Ukraina som har drevet opp prisene – og som gjør at man må tegne opp energikartet på nytt.

– Det er mange forhold man knapt kunne tenke på da energimeldingen fra den forrige regjeringen kom i fjor vår. Den hadde mange gode sider, men vi så behovet for å lage en ny energimelding og har fått bekreftet det behovet de siste ukene, sier Støre.

– Det viktigste budskapet er at vi trenger et krafttak for fornybar kraft. Vi må i Norge få fram mye mer fornybar kraft, og det er en europeisk oppgave.

Han mener Norge har gode forutsetninger.

– Vi kan få mer ut av eksisterende vannkraft, vi bør få farten opp når det gjelder vind på land, og vi må gjøre et krafttak for å få vindkraft fra havet – og også sol. Det er den store utfordringen og oppgaven.

– Og så er det viktig at vi gjør kraften tilgjengelig for industrien. Industrien skal være en motor for å kutte utslipp og skape jobber.

(©NTB)

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter