Nyheter

Flertall for kvinnelige eldste i Indremisjonsforbundet

HISTORISK: Et stort flertall i den største ImF-tilknyttede forsamlingen sier nå ja til kvinnelige eldste, men først må saken behandles igjen på årsmøtet i 2023.

Etter en teknisk feil under årsmøtet i september 2021 ble saken onsdag kveld tatt opp på ny. På årsmøtet i forsamlingen Fredheim Arena ble det for første gang to tredjedels flertall for kvinnelige eldste.

Det er ImF-organet Sambåndet som melder nyheten torsdag. Nesten 70 prosent av forsamlingen stemte for vedtaksendringen som vil la kvinner være eldste i forsamlingen.

Ikke gyldig helt ennå

Onsdagens historiske vedtak vil derimot ikke tre i kraft ennå. Det kreves nemlig to tredjedels flertall i to påfølgende årsmøter for å endre loven om eldsterådets sammensetning. Derfor må saken opp på ny nok en gang.

– Andregangs behandling skjer på årsmøtet i 2023, sier hovedpastor Runar Landro i Fredheim Arena til Sambåndet.

Kvinnelige eldste har lenge vært et stridstema i ImF, og det har vært mye spenning knyttet til hvordan den Sandnes-baserte forsamlingen forholder seg til spørsmålet.

I menigheten Fredheim Arena har spørsmålet om kvinner i eldsterådet vært oppe tre ganger. Under årsmøtet i september 2021 stemte 61 prosent for at kvinner skal være eldste. Konklusjonen var nok en gang da at kvinner ikke kan være eldste i forsamlingen, siden det er krav til to tredjedels flertall. Men med nesten 70 prosent stemmer for kvinnelige eldste på onsdagens avstemning, er spørsmålet endelig kommet ett steg videre realitet.Les mer om mer disse temaene:

Guro Thomasdatter Aasaaren

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter