Nyheter

Mekling på overtid i frontfaget

OVERTID: Mange timer på overtid fortsetter meklingen mellom partene i frontfaget. Over 28.000 industriansatte kan bli tatt ut i streik, men skal møte på jobb fredag.

Fristen for meklingen gikk ut ved midnatt natt til fredag.

– Partene besluttet å fortsette meklingen på overtid. Meklingen pågår fortsatt fredag morgen. Ansatte skal dermed møte på jobb som normalt, melder Fellesforbundet på sine nettsider litt over klokka 5.

Klokka 6.17 melder Norsk Industri at meklingen fortsatt pågår.

Verken Fellesforbundet eller Parat kom til enighet med arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri i den frivillige meklingen.

Dermed gikk oppgjøret til tvungen mekling, og partene møttes hos Riksmekleren mandag denne uka. Det er riksmekler Mats W. Ruland som leder arbeidet.

Vil kaste slipset

Riksmekleren varslet at han kommer til å kaste slipset når det er en avklaring.

– Jeg har fortsatt slipset på, og vi kommer nok til å holde på med meklingen en god stund videre, sa han til NRK noe etter klokka 23 torsdag kveld.

– Det er bevegelse. Nå sitter partene og jobber hver for seg, og så jobbes det også i arbeidsgrupper. Og så skal vi ha møter videre gjennom natten, fortsatte Ruland.

Vanskelig bakteppe

Tidligere torsdag sa Ruland til NTB at det er et vanskelig bakteppe i år, hvor økonomien er på vei ut av en pandemi, i tillegg til en høy prisvekst og stigende rente det siste året.

27.600 medlemmer av Fellesforbundet og rundt 1.000 i Parat tas ut i streik fra fredag dersom man ikke blir enige.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter