Nyheter

Over 4.000 klager sendt til Sivilombudet i fjor

Sivilombudet fikk i løpet av fjoråret inn over 4.000 klager fra folk som mener de har vært utsatt for urett eller feil i den offentlige forvaltningen.

Sivilombudet avgir hvert år to meldinger til Stortinget om sin virksomhet i det foregående året, og tirsdag leverte sivilombud Hanne Harlem årsmeldingene for 2021 til Stortingets første visepresident Svein Harberg.

I fjor kom det inn 4.032 klager på forvaltningen. Flere saker løste seg underveis etter en henvendelse fra Sivilombudet til forvaltningen. Samtidig har forvaltningen også fått kritikk i en rekke saker i løpet av året.

Innbyggerne klager mest på saksbehandlingstid og manglende svar, plan og bygg, trygd og pensjon, og ansettelsessaker og arbeids- og tjenesteforhold

Økningen var størst i antall klager på saksbehandlingstid og manglende svar, utlendingssaker, politi og påtalemyndighet og innsynssaker.

Sivilombudet har også undersøkt om forvaltningen etterlever menneskerettighetene på områder hvor det er få klagemuligheter, som kriminalomsorgens kontroll av innsattes telefonsamtaler. Her fikk kriminalomsorgen sterk kritikk.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter