Nyheter

Over 300 beboere står uten bolig etter blokk-brann i Drammen

BRANN Over 300 beboere står uten bolig etter boligblokkbrann i Drammen onsdag. Foreløpig er skadeomfanget etter brannen ukjent.

– Jeg kan ikke si noe håndfast, men bygget i seg selv er nok ubeboelig som følge av den store brannen og vannmengder som trekker nedover i etasjene som en virkning av slukkearbeid, sier vaktleder Anders Hæg ved brannvesenets 110-sentral til Drammens Tidende.

Seksjonsleder Tina Berg ved Sørøst politidistrikt opplyser til avisa at det er folkeregistrert 326 beboere i bygningen.

– Det er for tidlig å si når noen eventuelt kan flytte inn, men det kommer ikke til å flytte inn noen i den blokka i løpet av de første dagene, sier hun.

Vil ta seg inn når det er forsvarlig

Berg opplyste til NTB torsdag ettermiddag at kriminalteknikere vil gå inn i leiligheten der de antar brannen startet så snart det er forsvarlig.

– Kriminalteknikerne har avsluttet etterforskningen for kvelden og fortsetter i morgen. Vi vil da komme med en vurdering på om det er trygt å gå inn i boligen, sa Berg.

Noe konkret omkring hendelsesforløpet og brannårsaken er fortsatt ukjent.

Startet på terrasse

Operasjonsleder Tommy Eriksen opplyste til Drammens Tidende torsdag morgen at det eneste politiet foreløpig vet, er at brannen startet på terrassen i niende etasje.

Brannen spredte seg deretter raskt til takkonstruksjonen, som var fylt med papp og isopor som gjorde at det tok skikkelig fyr ganske raskt.

– Vi driver nå med å avhøre vitner og har planlagt et avhør av en person som oppholdt seg i leiligheten, det er da snakk om et vitneavhør. Ingen er mistenkt i saken ennå, sa Berg.

170 evakuert

Boligblokken på Fjell i Drammen ble onsdag ettermiddag rammet av en kraftig brann, som spredte seg til store deler øverst i blokken.

Først utpå kvelden hadde brannmannskapene fått kontroll på flammene. 170 beboere ble evakuert.

Ingen ble skadd, men det er store materielle skader etter brannen. Det er meldt inn flere titalls skademeldinger, og dette er ventet å øke. I løpet av natt til torsdag falt store deler av fasaden ut.

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter