Nyheter

17. mai-komiteene planlegger for normal feiring i år

17. mai-komiteene i Oslo, Skien, Trondheim, Bergen, Tønsberg, Sandefjord, Larvik og Porsgrunn planlegger alle for en normal feiring i år.

– Barn og unge har ofret mye de siste årene og i lange perioder levd under strenge koronarestriksjoner. Vi gleder oss til fylle Oslo sentrum med barn, flagg og god stemning, sier leder av 17. mai-komiteen i Oslo, Anna Dåsnes (V).

Dagen starter med bekransning på ti ulike gravsteder eller statuer i byen og følges opp av barnetog og den tradisjonelle festkonserten på Karpedammen scene.

– Denne feiringen har Oslos befolkning virkelig fortjent. Vi skal ta tilbake nasjonaldagsfeiring med hurrarop, is, pølser, korpsmusikk og god tradisjonsrik 17. mai-stemning, sier Dåsnes.

Komiteen vil følge med på smitteutviklingen fremover og gjøre justeringer dersom det skulle bli nødvendig, opplyser hun.

FHI gir 17. mai-komiteene støtte i at det er god grunn til å planlegge for normal 17. mai-feiring i år, skriver NRK.

– Det er lenge til 17. mai, men slik det ser ut nå med smitteutvikling og omikron-variantens egenskaper, er det god grunn til å være optimistisk med tanke på en tilnærmet normal 17. mai feiring, sier fagdirektør for smittevern i FHI, Frode Forland.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter