Nyheter

Virke forventer full gjenåpning nå

Hovedorganisasjonen Virke ser ingen grunn til at Norge fortsatt skal ha koronatiltak og mener samfunnet må åpnes opp.

Regjeringen har varslet store lettelser i koronarestriksjonene denne uka og skal legge fram detaljene på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke er ikke i tvil om hva som bør komme der.

– Vi forventer full gjenåpning på samme måte som de har gjort i Danmark. Begrunnelsen for å beholde strenge tiltak var at helsetjenesten kunne bli overbelastet, men den begrunnelsen har myndighetene selv gått bort fra, sier han til NTB.

Nei til skjenkestopp og hjemmekontor

Derfor må samfunnet nå åpnes opp, argumenter Virke-direktøren.

– Antallsbegrensninger for kulturlivet og treningssentre, krav om en meters avstand, skjenkestopp klokka 23 og påbud om hjemmekontor er alle eksempler på svært inngripende tiltak som bare bør beholdes hvis det er absolutt nødvendig. Det er det ikke nå, sier Kristensen.

Ber om redusert arbeidsgiverperiode

Han mener virksomhetene nå må få mulighet til igjen å drive uten restriksjoner – etter snart to år med varierende tiltak og sterke begrensninger.

– Virksomhetene er forberedt på at sykefraværet kan bli svært høyt fremover. Det gir doble kostnader for virksomheter som allerede står i en presset situasjon. Derfor må arbeidsgiverperioden ved koronarelatert fravær reduseres til tre dager, sier Virke-toppen.

Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen sammen med LO-leder Peggy Hessen Følsvik (til venstre) og viseadministrerende direktør Anniken Haugli i NHO på en pressekonferanse om lønnsstøtteordningen. Når regjeringen holder pressekonferanse tirsdag, forventer Kristensen full gjenåpning av samfunnet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter