Nyheter

Australia satser milliarder på å redde Great Barrier Reef

Australia la fredag fram en milliardplan for å verne Great Barrier Reef mot klimaendringer i håp om at revet ikke blir fjernet fra Unescos verdensarvliste.

Statsminister Scott Morrison la fram planen til en verdi av over 6 milliarder kroner over ni år etter at han med et nødrop unngikk at Unesco plasserte revet på listen over verdensarv i fare.

En nylig studie viser at 98 prosent av revet er utsatt for bleking og tap av all farge siden 1998, og at bare minimale områder fortsatt er uberørt.

Morrison-regjeringens støtte til kullindustrien og motvilje mot å satse mer på å bekjempe klimaendringer har ført til omfattende velgerflukt i landets storbyer og til at klimaorienterte uavhengige kandidater har meldt seg foran et valg i mai.

Et overveldende flertall av australierne er tilhengere av tiltak mot klimaendringer etter å ha opplevd en rekke naturkatastrofer fra branner til tørke og oversvømmelser de siste årene.

I en meningsmåling i fjor sa 60 prosent av de spurte at de mener global oppvarming er et stort problem, og åtte av ti australiere støtter målet om nullutslipp innen 2050.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter