Nyheter

USA og Europa i uttalelse om Taliban etter Oslo-møtene: Fortsatt bekymret

USA og de europeiske landene uttrykker i en fellesuttalelse at de fortsatt er bekymret for situasjonen i Afghanistan og kvinners rettigheter.

Utenriksdepartementet bekrefter overfor NTB at det ikke jobbes med flere uttalelser. Det ble dermed ingen fellesuttalelse eller erklæring fra et vestlig land og Taliban etter Oslo-møtene.

Uttalelsen som kom torsdag, er fra USA, Norge og de europeiske landene som deltok.

Landene forventer at Taliban nå vil følge opp bekymringene som ble tatt opp i Oslo, både av representanter fra det afghanske sivilsamfunnet og de vestlige landene.

Der slår de fast at det i Oslo ble lagt vekt på behovet for å gi afghanere hjelp i den humanitære krisen, men at det fortsatt er hindringer som gjør dette vanskelig.

De vestlige landene oppfordret Taliban til å gjøre mer for å stanse den urovekkende økningen i menneskerettsbrudd i landet, heter det i uttalelsen.

Landene uttrykker også stor bekymring for at kvinner ikke får gå på skolen i full grad, men ønsker Talibans løfte om at dette vil skje i mars velkommen.

Det er imidlertid fortsatt behov for at flere praktiske ting skal løses før dette blir en realitet, påpekes det. Det gjelder blant annet penger til lønn.

De vestlige landene gjentar at møtene på ingen måte var en anerkjennelse av Taliban-regimet. Landene uttrykker også takknemlighet for at Norge var vert for møtene.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter