Nyheter

Paven hyller folk som flykter fra krig med barn

MIGRASJON: Pave Frans omtaler foreldre som rømmer fra konflikt for å redde barna som helter. – Jeg ser motet deres, sier han.

Pave Frans sier i et intervju at han sympatiserer med de som flykter fra krig for å gi et bedre liv til barna sine. Arkivfoto: 
Alessandra Tarantino / AP / NTB

Det kommer fram i et intervju som ble publisert torsdag i Vatikanets avis L’Osservatore Romano.

– Alle de familiene som flykter fra krig, som blir avvist på grensene til Europa og andre steder, som opplever situasjoner med lidelse og urettferdighet og som ingen tar seriøst eller ignorerer. Jeg vil si til disse mange fedrene, mødrene og familiene, at for meg er de helter, fordi jeg ser motet hos dem som risikerer livene sine av kjærlighet for barna og familien sin, sier paven til avisen.

Han legger til at han har stor sympati med disse familiene.

– Jeg tror at det å ikke kunne mate barna sine, føle ansvar for andres liv, er lidelse som ikke er lett å møte, sier han.

Den 85 år gamle paven har markert seg som en høylytt forsvarer av rettighetene til asylsøkere og migranter.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter