Nyheter

Etiopia løslater fengslede opposisjonelle

Etiopias regjering frigir flere fengslede politiske motstandere, inkludert medlemmer av opprørsgruppa Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF).

Løslatelsene er ment å fremme nasjonal dialog og samhold, heter det.

– Formålet er å legge til rette for en varig løsning på Etiopias problemer på fredelig, ikkevoldelig vis, sier regjeringen i en uttalelse.

I uttalelsen listes flere ledende TPLF-figurer opp, i tillegg til andre fremtredende opposisjonsledere fra oromo-folket og amhara-folket.

Blant de løslatte er Abay Weldu og Sebhat Nega, skriver Reuters. Førstnevnte var med på å grunnlegge TPLF, mens sistnevnte er tidligere president i Tigray.

Statsminister og fredsprisvinner Abiy Ahmed innledet en stor militæroffensiv mot TPLF i november 2020 etter at de hadde trosset hans forbud mot å holde folkeavstemning i Tigray og tok kontroll over en av regjeringsstyrkenes militærbaser i regionen.

Regjeringsstyrker tok i løpet av uker kontroll over store deler av regionen, men TPLF slo senere tilbake og rykket også inn i naboregionene Amhara og Afar.

Krigen har kostet titusenvis av mennesker livet og drevet over 2 millioner mennesker på flukt. Etiopia anklages for å blokkere nødhjelp til området, og flere hundre tusen lever ifølge FN på randen av sult.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter