Nyheter

Holder takkegudstjeneste for Desmond Tutu

Sammen med Kirkens Nødhjelp vil Den norske kirke søndag holde en direktesendt gudstjeneste for å takke den avdøde sørafrikanske biskopen Desmond Tutu.

Fotomontasje av erkebiskop Desmond Tutu fra hans besøk i Norge i 2014. Søndag kveld vil det bli en holdt en takkegudstjeneste for den markante sørafrikanske religiøse lederen i Oslo domkirke. Foto: Berit Roald / NTB

– Desmond Tutu etterlater seg en viktig arv i kampen for likeverd, rettferd, fred og forsoning. Vi vil derfor markere hans bortgang med en takkegudstjeneste, sier preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit.

– En inspirasjonskilde

Søndag vil også Den norske kirke sammen med Kirkens Nødhjelp holde en egen takkegudstjeneste til minne om Tutu klokken 17.30.

– Den norske kirkes lange vennskap med Tutu gjennom kampen mot apartheid er en kilde til inspirasjon for oss nå og i fremtiden, sier Fykse Tveit.

Blir overført på NRK

På grunn av koronarestriksjonene kan bare 50 inviterte personer være til stede i gudstjenesten i Oslo domkirke, men seremonien vil bli overført direkte på NRK.

Desmond Tutu døde andre juledag, 90 år gammel og ble bisatt i en enkel seremoni 1. januar. Sammen med Nelson Mandela var Desmond Tutu en av de mest markante motstanderne av raseskille-regimet i Sør-Afrika. I 1984 fikk han Nobels fredspris og var etter det en hyppig gjest i Norge.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter