Nyheter

Her har kristne blitt en minoritet

STORBRITANNIA: I Wales har kristendommen blitt minortetsreligion. England følger hakk i hæl.

Kun 51 prosent av befolkningen i England og Wales regner seg som kristne, ifølge Storbritannias statistikkbyrå, Office for National Statistics (ONS).

Tallet har sunket drastisk det siste tiåret. I 2011 regnet 59 prosent seg som kristne. Den britiske avisen The Times slår dermed fast at kristendommen er i ferd med å bli minoritetsreligion i de to landene.

Dét er allerede tilfellet i Wales: 48 prosent av waliserne sier de tilhører kristendommen. Og i London er tallet 45 prosent.

Flere kristne kvinner

Forskjellene er ikke bare påtagelige mellom by og land, ifølge statistikkbyrået ONS. Også kjønn spiller inn. Opp mot 55 prosent av kvinnene i undersøkelsen regner seg som kristne, mot 47,4 prosent av mennene.

Videre melder The Times om store aldersforskjeller. Blant befolkningen i 20-årene regner 35 prosent seg som kristne, mens over halvparten har svart at de ikke er religiøse.

– Dagens unge har andre forestillinger om sjelen, mening og moral, og avviser den anglikanske kirkas historie knyttet til overgrep, rasisme, homofobi og kvinneundertrykking, fortalte religionsforskeren Abby Day til The Guardian før undersøkelsen ble offentliggjort.

Blant de over 80 tror fremdeles mer enn 80 prosent på den kristne Gud.

Erkebiskop Justin Welby  på prekestol

Korona-krasj

Én av ti tilhører andre religioner enn kristendommen. Andelen som regner seg som ikke-troende, har økt til 38 prosent i de to britiske landene. Denne gruppa inkluderer ateister, agnostikere og folk som regner seg som spirituelle, men ikke-religiøse.

Pandemien har budt på problemer for statskirka, Church of England. Britiske Daily Mail meldte at en femtedel av Englands kirkegjengere ikke hadde planer om å vende tilbake til den anglikanske kirka etter nedstengningen av det britiske samfunnet.

Les mer om mer disse temaene:

Maria Olerud

Maria Birkeland Olerud

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter