Nyheter

Forsinkelser etter hackerangrep gjorde at en del abonnenter ikke fikk dagens papiravis

VÅRT LAND: Et fly til Haugesund ble kansellert i går kveld, og på Østlandet har forsinkelser skapt problemer med å få avisen ut. Vårt Land beklager at en del abonnenter ikke har fått dagens papiravis.

Papirutgaven til Vårt Land kom ikke fram til alle abonnenter nyttårsaften.

– Vi beklager at våre abonnenter i noen deler av landet ikke har fått papiravisen i dag. Det jobbes fortsatt med å få ut papiravis der dette er mulig, sier politisk redaktør Berit Aalborg.

At avisene ikke kom fram, er en følgefeil av dataangrepet mot Amedia, som trykker Vårt Land i flere deler av landet. Det har skapt forsinkelser, som igjen forrykker distribusjonen av avisen ut til abonnentene.

Anbefaler e-avis imens

I går kveld ble flyet til Haugesund kansellert. Dette rammet Nationen og Vårt Land, og dermed abonnenter som har postnummer fra 4.200-4.299 og fra 5.400 til 5.599.

– Vi anbefaler abonnenter som ikke har fått papiravisen om å benytte seg av vår e-avis, sier Aalborg.

Den finner du ved å gå inn på https://www.vl.no/e-avisen/, og logge inn.

Kundeservice er for øyeblikket overbelastet, så det kan være vanskelig å nå frem på telefon.

Tar opp systemer fortløpende

Amedia opplyser på sin nettside at det kan ta tid før situasjonen er tilbake til normalen, selv om Amedia klarte å få trykket avisene for 31. desember.

– Hvis vi snakker om å komme fullstendig tilbake til der vi var før angrepet, vil det ta tid. Vi tar opp systemene fortløpende, sa konserndirektør for data og teknologi, Pål Nedregotten, på en digital pressekonferanse torsdag ettermiddag, ifølge NTB.

Amedia tror ikke alt er på plass som normalt før i neste uke.

Turid Sylte

Turid Sylte

Turid Sylte er journalist i debattavdelingen i Vårt Land og har et bredt kompetansefelt innen religion, klima, bærekraft og politikk.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter