Nyheter

Bildeserie: Slik ble julen 2021 feiret verden rundt

JUL: Pandemien preger fortsatt hverdagen til folk flest over hele verden – også juleferingen.

Vatikanstaten

På julekvelden 24. desember feiret pave Frans julen med en folkemengde på rundt 1.500 mennesker utenfor St. Peters Basilika, Peterskirken i Vatikanet. Det til tross for økt koronasmitte som har ført til et nytt vaksinemandat for Vatikanstaten.

c

Katolske kardinaler deltok på feiring med paven i Peterskirken.

c

Pave Frans taler til publikum på morgningen første juledag før Urbi et orbi-velsignelsen. På latin betyr det «For byen (Roma) og verden».

g

Har du noensinne lurt på hvordan julefeiringen foregår i Vatikanet? I fjor ga David Geissner, en tidligere sveitsergarde som tjenestegjorde under pave Frans, og forfatter Thomas Kelly, ut boken Vatikanets julekokebok. Den gir et innblikk i hvilken mat og tradisjoner som hører til julen i Den katolske kirkes eget hjemsted.

u

Palestina

Den latinske patriarken Pierbattista Pizzaballa, den øverste katolske presten i Det hellige land, leder julemorgenmessen i Fødselskirken morgningen 25. desember. Kirken antas tradisjonelt å være Jesu Kristi fødested i byen Betlehem på Vestbredden.

f

Den bibelske byen Betlehem forbereder seg på sin andre jul på rad hardt av koronaviruset – med små folkemengder og grått, dystert vær som demper feiringen lørdag første juledag.

s

Frankrike

Leger og sykepleiere på intensivavdelingen ved Timone sykehus i Marseille i Sør-Frankrike laget sin egen julefeiring med koronapasienter og noen av deres pårørende.

b

Frankrikes største sykehus, har forvitret bølge etter bølge av koronaviruset. På julaften dekorerte medisinsk personell et grantre i korridoren og tok seg også et øyeblikks tid til et fellesmåltid iført uniformen, og prøvde å opprettholde julestemning mellom slagene.

g

Pakistan

Kun to dager før holdt ledelsen for National Command and Operation Center (NCOC), som leder landets koronahåndtering, et møte i hovedstaden Islamabad for å gjennomgå trinnene for å dempe spredningen av viruset, melder Al Jazeera.

n

Myndighetene skal opprette 40 kundesentre for å følge opp pakistanere som har gått glipp av sin andre dose av koronavaksinen, heter det i en uttalelse som ble gitt etter møtet.

m

Zimbabwe

I Zimbabwe og andre afrikanske nasjoner truer virusets gjenoppblomstring selve overlevelsen til millioner av mennesker som allerede har vært drevet til kanten av en pandemi, og som har ødelagt deres økonomier.

d

I Zimbabwe er 20,9 prosent av befolkningen vaksinert med to doser, mens på verdensbasis er 48,3 prosent av befolkningen vaksinert.

s

India

India er et verdens mest folkerike land, og er også blant landene som er hardest rammet av pandemien. I disse dager jobber myndighetene med håndteringen av den nye virusvarianten, omikron.

d

Kirkene i Mumbai har kun lov å ta inn små grupper om gangen med mennesker som ønsker å be i kirkerommet.

h

Andre steder i landet kan kirkene holde messer, dog med smittevernet i behold.

c

Sør-Korea

I Sør-Korea følges de strengeste reglene for sosial distansering. Det er et krav at kirker slipper inn kun et begrenset antall deltakere, og deltakere må være fullvaksinert.

g

Et trossamfunn i Sør-Korea, som omtales som en sekt, stod i sentrum for et større utbrudd av koronaviruset som i november førte til at den sørkoreanske byen Cheonan stengte ned.

f
Amalie Vadla

Amalie Vadla

VL anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter