Nyheter

Canada forbyr homoterapi

Underhuset i Canadas nasjonalforsamling har enstemmig vedtatt å forby konverteringsterapi, også kjent som homoterapi.

Prime Minister Justin Trudeau waves a flag as he takes part in the annual Pride Parade in Toronto on Sunday, July 3, 2016.

Dermed gjenstår kun en godkjenning fra Senatet, der det trolig også er stor støtte til lovforslaget.

Det var Canadas liberale statsminister Justin Trudeaus som foreslo tiltaket, som førte til applaus på begge sider av midtgangen. Canada vedtok en tidligere versjon av lovforslaget i juni, men det kom seg ikke gjennom Senatet før Trudeaus nyvalg i september.

Onsdag kunne man se liberale parlamentsmedlemmer krysse midtgangen, for å håndhilse og klemme sine konservative kolleger, ifølge CBC News.

Konverteringsterapi, også kjent som homoterapi, er svært omstridte behandlinger med mål om å endre en persons seksuelle orientering eller kjønnsidentitet.

Lovforslaget omfatter også forbud mot å tvinge mindreårige til å underlegge seg konverteringsterapi og forbud mot å sende mindreårige til utlandet for å gjennomgå terapi der.

Å utsette andre for konverteringsterapi kan ifølge lovforslaget straffes med opptil fem års fengsel.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter