Nyheter

Irakisk migrant død på grensa mellom Polen og Hviterussland

En irakisk mann ble funnet død på grensa mellom Polen og Hviterussland mandag. Det er det tiende dødsfallet på grensa siden sommeren.

Polske sikkerhetsstyrker hindrer tidligere i høst disse migrantene å komme inn i Polen. Tusenvis av migranter og flyktninger sitter fast på grensen mellom Polen og Hviterussland. Foto: AP / NTB

Ifølge hviterussiske grensevakter døde mannen på polsk side etter å ha kommet fra Hviterussland.

De hevder at polske grensevakter har tvunget andre migranter til å trekke liket med seg tilake til hviterussisk side, men det blir tilbakevist av polske myndigheter.

Tusenvis av migranter og flyktninger har forsøkt å reise gjennom Hviterussland til EU-landene rundt de siste månedene.

EU anklager president Alexandr Lukasjenko for å sende flyktninger over grensa med vilje, som hevn for sanksjonene organisasjonen har iverksatt mot ham.

Migrantene selv hevder de blir tvunget over grensa av Hviterussland og deretter stoppet i Polen, og at de derfor er strandet i grenseområdene.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter