Nyheter

101 migranter fant et smutthull og kom seg til Norge via Norwegian

ASYLSØKERE: 101 uigurer kom i i løpet av noen dager i september til Norge fra Tyrkia og søkte asyl. De benyttet en Norwegian-rute med mellomlanding på Gardermoen.

101 uigurer kom i løpet av noen dager i september til Norge fra Tyrkia og søkte asyl. De benyttet et Norwegian-fly som mellomlandet på Gardermoen. Bildet viser uigurer bosatt i Norge under en demonstrasjon.
Arkivfoto Terje Bendiksby / NTB

Norske myndigheter oppdaget smutthullet og satte en stopper for det, skriver Aftenposten.

Det var en Norwegian-rute fra Tyrkia til Serbia med mellomlanding på Gardermoen som ga migrantene en gylden mulighet.

Kinesere trenger ikke visum for å dra til Serbia, og de kunne dermed kjøpe en helt vanlig billett til Beograd for så å hoppe av under mellomlandingen i Norge og søke asyl.

Utlendingsdirektoratet bekrefter overfor Aftenposten at til sammen 101 uigurer ankom Norge i løpet av september. Det var omtrent en tredel av alle som søkte asyl i Norge forrige måned.

Totalt seks avganger forlot Antalya før norske myndigheter grep inn og stoppet muligheten,

Uigurene har forklart at de ikke føler seg trygge i Tyrkia ettersom landet er på god fot med Kina, og de fryktet arrestasjoner og retur til Kina.

Kinas behandling av uigurer har ført til sterke reaksjoner i en rekke vestlige land.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter