Nyheter

Dykker fant 900 år gammelt sverd ved kysten av Israel

En mann fra Israel fant et antikk sverd da han var på dykkertur i Middelhavet. Ifølge eksperter er sverdet 900 år gammelt og stammer fra korsfarerne.

Et sverd med en lengde på én meter ble funnet ved kysten av Israel i helgen. Leder Jacob Sharvit i senteret for marin arkeologi holder sverdet. Foto: AP / Ariel Schalit / NTB

Funnet ble gjort i helgen, ved havnebyen Caesarea nord i Israel. Rundt 150 meter fra kysten på fem meter dypt vann fant mannen en rekke antikviteter, deriblant flere ankere og keramikk. Sverdet er rundt én meter langt og var tildekket av skjell, opplyser antikvitetsmyndigheter i Israel.

Det antas å være rundt 900 år gammelt og skal nå undersøkes nærmere.

Området fungerte i oldtiden som en trygg havn for skip, og det er gjort en rekke arkeologiske funn her. Enkelte av funnene er så gamle som 4.000 år.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter