Nyheter

Statsforvalteren vil undersøke helsevesenets oppfølging av Kongsberg-siktede

PSYKISK HELSE: Statsforvalteren i Oslo og Viken har vært i kontakt med helseinstanser og varslet at de vil undersøke helsevesenets oppfølging av Kongsberg-siktede.

– Når det gjelder helsevesenets håndtering, har vi allerede vært i kontakt med både den kommunale helsetjenesten og spesialisthelsetjenesten basert på informasjonen som har fremkommet i mediene, opplyser kommunikasjonssjef Liv Ødegaard ved Statsforvalteren i Oslo og Viken i en epost til NTB.

– Her har vi varslet at vi kommer til å undersøke tilsynsmessig den oppfølgingen den siktede har fått i helsevesenet, opplyser Ødegaard.

Politiet har uttalt at 37 år gamle Espen Andersen Bråthen som er siktet for Kongsberg-angrepet, har vært i kontakt med helsevesenet en rekke ganger gjennom flere år.

37-åringen er blitt avhørt av politiet etter pågripelsen, men hans helsetilstand har forverret seg de siste dagene, noe som gjør at han ikke er i stand til å la seg avhøre, har politiet opplyst.

Mannen er nå innlagt på en lukket helseinstitusjon, og han blir undersøkt av rettspsykiatere for å avklare tilregnelighetsspørsmålet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter