Nyheter

Politiet om Kongsberg-drapene: – Ingen grunn til å tro at dette er planlagt

KONGSBERG: Politiet sier det er ingenting i etterforskningen som tyder på at siktede Espen Andersen Bråthen hadde planlagt onsdagens drap på forhånd.

Politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen sier det ikke er noen grunn til å tro at drapene på Kongsberg onsdag var planlagt. Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Det er ingen grunn til å tro at dette er planlagt. Det er heller ingenting som tyder på at det var en situasjon i butikken som utløste dette, sier politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen til TV 2.

Fem personer ble drept og tre andre skadd under voldsepisoden onsdag kveld.

Til helsevesenet

Siktede Bråthen ble torsdag overlevert til helsevesenet, ifølge politiet etter en «vurdering av helsesituasjonen» hans.

Det er fra tidligere kjent at det vil bli gjennomført en full judisiell observasjon av Bråthen. Dette er noe sakkyndige rettsmedisinere vil gjennomføre for å avgjøre om 37-åringen er strafferettslig tilregnelig.

To avhør

Mathiassen opplyser til TV 2 at det ikke er planlagt flere avhør av 37-åringen. Det er nå gjennomført to avhør, det seneste torsdag kveld.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter