Nyheter

Gyldendal henter Vårt Land-redaktør

NY JOBB: Forlaget Gyldendal melder at Vårt Lands kulturredaktør Arne Borge er deres nye redaktør for skjønnlitteratur. Han begynner i jobben i januar 2022.

Vårt Lands sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore uttrykker at det er synd for Vårt Land at Borge slutter. Samtidig er han er glad på hans vegne, ettersom han går til en svært viktig og spennende jobb.

– Under Arne Borges ledelse har kulturstoffet i Vårt Land blitt tydeligere og mer dagsordensettende, og det har også blitt en digital salgssuksess. Han har vist at det er stor betalingsvilje for god kulturjournalistikk på digitale flater. Arbeidet med å finne hans etterfølger er allerede i gang, og stillingen vil bli lyst ut om kort tid, sier Bore.

Arne Borge har vært kulturredaktør i Vårt Land siden våren 2019. Han er litteraturviter med bakgrunn fra Universitetet i Oslo.

Gyldendals forlagssjef Kari Marstein sier i en pressemelding at Borge er alt de ønsker seg, med sin allsidige erfaring. – Jeg er rett og slett veldig lykkelig for dette, sier Marstein.

Sjelden mulighet

– Jeg hadde ikke noe ønske om å forlate Vårt Land, men disse stillingene dukker så sjeldent opp, at jeg landet på jeg ville gi det et forsøk, sier Borge selv.

Kulturredaktøren synes det er stas å få jobben som redaktør for norsk skjønnlitteratur.

– Jeg har bakgrunn fra litteraturen, og har alltid sett på Gyldendal med ærefrykt og synes det er stas å få komme dit.

Borge sier at Vårt Land er en fantastisk arbeidsplass, med både dyktige og varme kollegaer.

– Jeg er stolt over hvor god kulturavdelingen er. Vi beviser at folk ønsker seg kulturjournalistikk - også på nett.

Han er trygg på at det arbeidet kommer til å fortsette videre fremover, fordi de som lager de gode kultursakene fortsatt vil være i avdelingen.

– Og de vil fortsette å lage god kulturjournalistikk, selv om jeg slutter.

Vårt Lands redaksjon ble informert om overgangen på et allmøte mandag 4. oktober.

Les mer om mer disse temaene:

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien er vaktsjef i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter