Nyheter

TV-predikant om flykrav: – For meg er dette dyrets merke

USA: Den kontroversielle evangelisten Kenneth Copeland har spurt tilhengerne sine om penger til enda et privatfly. Årsak: Ruteflyselskapene kan kunne tvinge ham til å vaksinere seg mot covid-19.

– Vi kommer i en situasjon der de sier: «Om du ikke er vaksinert, kan vi ikke la deg fly». For meg er dette dyrets merke, fortalte Copeland tilhengerne sine i et Tv-program kalt Victorython.

Det skriver amerikanske The Christian Post. Den karismatiske evangelisten (84) leder den selvtitulerte misjons- og evangeliseringsorganisasjonen Kenneth Copeland Ministries. Predikanten er blant USAs rikeste pastorer.

– Gjør hva dere vil

«Dyrets merke» er i Johannes’ Åpenbaring beskrevet som et merke som festes på den som tilber det ugudelige «dyret». Enkelte har tolket «dyret» som Satan.

– Jeg skal ikke ta vaksinen, men dere får gjøre hva dere vil, sa Copeland til TV-titterne.

Copeland har fra før uttalt at gudstroen beskytter ham mot koronaviruset. I USA har flere prominente personer uttrykt vaksineskepsis. Også artisten Kanye West omtalte covid-19-vaksinen som «dyrets merke».

Inngangspartiet til Kenneth Copeland Ministries Eagle Mountain Church i Newark i Texas, USA.

Eier tre fly

Det er ikke første gang Copelands fly havner i hardt vær – eller skal vi si turbulens. Vårt Land skrev i 2019 at TV-predikanten forsvarer å eie tre privatfly. Copeland skal dessuten ha sin egen private flyplass utenfor tomta si i Texas.

Og forrige ukes pengeinnsamling er den siste i en rekke tv-sendinger der han ber om donasjoner til privatfly. Senest i august takket Copeland følgerskaren for pengene de donerte til et såkalt Gulfstream V-fly.

---

Kenneth Copeland

  • 84 år fra Newark, Texas.
  • Karismatisk evangelist som reiser over hele verden.
  • Driver Kenneth Copeland Ministries sammen med kona Gloria.
  • Er rangert som nummer sju på lista over de ti rikeste forkynnerne i verden av magasinet Forbes.
  • På topp ligger David Oyedepo fra Nigeria med 150 millioner dollar.

---

– Grunnen til at Jesus ikke har kommet tilbake

Copeland omtales som såkalt herlighetsteolog. Han er kjent for sin lære om overflod og suksess, og kontroversielle uttalelser.

I forrige ukes pengeinnsamling fulgte pastoren opp fly-utspillet med en uttalelse om følgerskarens giverglede, ifølge England-baserte Christian Today.

– Helt ærlig tror jeg grunnen til at Jesus ikke har komme tilbake, er at folk ikke gir på den måten Gud har bedt dem om å gi, sa han.

Det gjenstår å se om menigheten gir nok til enda et privatfly – og Jesu gjenkomst.

Les mer om mer disse temaene:

Maria Olerud

Maria Birkeland Olerud

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter