Nyheter

Sveitserne stemte ja til likekjønnet ekteskap

Over 64 prosent av sveitserne har i en folkeavstemning stemt ja til at likekjønnede ekteskap skal godkjennes.

Sveits stemmer søndag over om landet skal innføre likekjønnet ekteskap. Her fra Pride-paraden i Zürich i starten av september. Arkivfoto: Michael Buholzer / Keystone via AP / NTB

Da stemmesedlene fra alle de 26 kantonene i Sveits var telt opp, viste resultatet at 64,1 prosent hadde stemt for godkjenning.

Den sveitsiske nasjonalforsamlingen hadde allerede vedtatt en lov som tillater likekjønnet ekteskap. Men motstandere av den nye loven klarte å samle inn nok underskrifter til å kunne kreve at det måtte holdes en folkeavstemning om loven.

Men selv om den nye loven nå er en realitet, er det opp til regjeringen å bestemme når den skal tre i kraft. Det er ikke besluttet ennå.

Meningsmålinger før avstemningen viste også bred oppslutning om lovendringen, som også vil likestille Sveits med de fleste andre land i Vest-Europa.


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter