Nyheter

Regjeringssonderingene fortsetter mandag

To dager med regjeringssonderinger var ikke nok for Ap, Sp og SV for å avgjøre om de skal gå videre til formelle forhandlinger. Sonderingene fortsetter mandag.

Hurdal 20210923. 
Jonas Gahr Støre (Ap) møter Partilederne Audun Lysbakken (SV) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og ved Hurdalsjøen hotell for sonderinger om regjeringsforhandlinger mellom Ap, SV og Sp som starter torsdag.
Foto: Torstein Bøe / NTB

Det kunngjorde de tre partilederne fredag ettermiddag.

Ap-leder Jonas Gahr Støre, Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og SV-leder Audun Lysbakken har siden torsdag formiddag vært samlet til intense samtaler om et mulig regjeringssamarbeid.

Selve samtalene har foregått i dyp hemmelighet, og lite har lekket ut fra møterommene.

Et kjernespørsmål i samtalene er nettopp hvem som skal sitte i regjering sammen. Støre har sagt at han har et klart ønske om en flertallsregjering med Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV, mens Sp-leder Vedum har stått fast på at han foretrekker en Ap/Sp-regjering der SV ikke er med. Men han har aldri lukket døra helt for SV.

I tillegg til partilederne har parlamentarisk leder Marit Arnstad i Sp, SV-nnestleder Kirsti Bergstø og Ap-nestleder Hadia Tajik i sonderingene. Partiene har også hatt en rekke rådgivere på plass på hotellet for å bistå.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter